Căsuţa din câmpie 01

Acest proiect de casă a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din septembrie 2014.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: pridvor, hol, living, bucătărie cu loc de luat masa, baie, camara, scară, terasă

Mansardă: hol, dormitor matrimonial cu dressing, dormitor pentru copii, baie

O SCURTĂ DESCRIERE

Când soarele arde afară ne dorim să avem o locuinţă în care să ne putem adăposti de arşiţă, o locuinţă răcoroasă.

Mansardele sunt de obicei privite ca fiind nesatisfăcătoare din acest punct de vedere deşi sunt tentante datorită costurilor mai mici de investiţie.

Proiectul pe care vi-l propun în acest număr este o casă cu mansardă pentru care am aplicat o soluţie modernă pe care v-o propun şi dvs în cazul în care aveţi sau doriţi să aveţi o casă cu mansardă, beneficiind de un confort termic adecvat. Soluţia pe care v-o propun este o termoizolaţie de vată minerală bazaltică de 20cm plasată sub astereală, acoperişul ventilat şi evitarea folosirii ţiglei metalice simple.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Accesul în casă este scos în evidenţă prin pridvorul decorat şi o uşă ce preia anumite motive decorative de pe stâlpii pridvorului. Holul de intrare crează un prim spaţiu tampon între exterior şi restul casei. Zona de living este destul de generoasă datorită lipsei de separare completă dintre el, scară şi bucătărie. Bucătăria este potrivită ca dimensiuni şi este în conexiune directă cu cămara. Terasa din spatele casei este gândită ca o deschidere a casei spre spaţiul curţii.

Mansarda găzduieşte un dormitor matrimonial cu dressing, un dormitor pentru copii şi o baie comună.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura casei este realizată din cadre de beton armat şi zidărie, cu grinzi continue de fundaţii. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică tip Gerard sau şindrilă bituminoasă tip TEGOLA. Pridvorul şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu piatră naturală antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

6 Comments

 • Manuela spune:

  Buna ziua,
  Apreciez mult proiectele de casa realizate de dvs.
  As vrea sa stiu cat costa constructia unei astfel de case? Dar proiectul?
  Multumesc anticipat!

  • Adrian Paun spune:

   Buna ziua,

   constructia unei case costa aproximativ 400eu/mp la gata (+-10%). Pretul proiectului este diferit, in functie de categorie. Am proiectele de pe site care sunt la un ret mai mic, apoi pot face modificari la acele proiecte si mai creste pretul, iar pentru un proiect personalizat, pretul raportat la mp este mai mare. Prefer sa nu dau aici un pret pentru va ramane scris iar eu tot modific/cres preturile. Putem discuta concret acest aspect.

   Adrian

 • Pahon Laurentiu spune:

  Buna seara Domnule Arhitect Adrian Paun,

  ma numesc Pahon Laurentiu, sunt din Tulcea si as dori sa stiu daca m-ati putea consilia in ceea ce priveste un proiect de casa fara etaj. Mentionez ca unele din proiectele dumneavoastra ma incanta la propriu, casuta din campie fiind unul dintre ele.Terenul intravilan pe care il detin este in suprafata de 867 mp., avand o dechidere de aprozimativ 16,8 mp, aflandu-se in localitatea Telita, judetul Tulcea.
  Va multumesc anticipat pentru o eventuala colaborare.

  Cu deosebit respect,
  Laurentiu Pahon

 • NICOLAE spune:

  UNUL DINTRE CEL MAI FRUMOS SI LUMINOS PROIECT DE CASA! FELICITARI!

Lasă un răspuns