zapezi

Acest proiect de casă în stil tradiţional a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din ianuarie 2015.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Subsol:un hol central, o camara, un spatiu tehnic si un spatiu gospodaresc

Parter: un hol de acces si scară, o baie, o bucătărie, un living şi o terasă

Mansardă: cuprinde un hol central, două dormitoare cu acces direct la câte o baie proprie

Prin acest proiect vă supun atenţiei o casă tradiţională de dimensiuni relativ mici şi implicit economică de construit, dar care are un grad mare de comfort datorită funcţiunilor incluse.

Cu toţii ne dorim o casa pe pământ şi majoritatea dintre noi nu dispun de foarte mulţi bani, astfel încat o casă mică ce se poate construi cu aproximativ preţul unui apartament (fac referire la preţurile din Bucureşti) este foarte tentantă. Dacă aveţi o astfel de casă de câţiva ani, ştiţi că entuziasmul de început a trecut, iar nevoile de spaţiu s-au mărit deoarece se adună tot felul de lucruri pe care nu vreţi să le aruncaţi, sau poate copii s-au mărit şi fiecare îşi doreşte camera lui, sau alte motive.

Secretul pentru o astfel casă îl constitue subsolul: aici putem să ne organizăm un spaţiu bun de depozitare, o cămară generoasă, eventual un dormitor suplimentar sau un mic atelier.

Dacă terenul dvs este mic şi luaţi în considerare şi investiţia necesară relativ mică raportată la mp construit de subsol, aveţi destule motive să vă gândiţi serios la un subsol pentru viitoarea dvs casă.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Accesul în casă este evidenţiat printr-un element architectural cu rol estetic şi funcţional. Holul de intrare este destul de generos, putând acomoda un dressing sau un mic birou. Mai avem la parter un living şi o bucătărie ce se pot uni sau desparţi în funcţie de nevoi şi care sunt deschise spre o terasă unde putem servi masa când vremea ne permite. Scara ne conduce atât către mansardă cât şi către subsol.

La etaj sunt două dormitoare, fiecare având baie proprie

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura parterului este realizată din cadre de beton armat şi zidărie, cu grinzi continue de fundaţii. Structura mansardei este din lemn.

Învelitoarea casei este din şindrilă. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet laminat în zonele uscate şi cu gresie antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

10 Comments

Lasă un răspuns