01

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din mai 2017.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: pridvor, antreu, casa scarii, salon restaurant, bucatarie cu dependinte, birou, terasă, grupuri sanitare

Etaj 1: hol, salon restaurant, separeu, camera mama si copilul,  oficiu, terasă

Vă prezint în acest articol un proiect diferit faţă de proiectele anterioare, anume un restaurant / han situat în apropierea unei artere de circulaţie.

Hanul are o configuraţie mai deosebită, cu o faţadă impozantă spre drum pentru a impresiona trecătorii şi a atrage clienţii. Faţadele laterale nu sunt atât de impozante deoarece nu sunt foarte vizibile datorită vecinătăţilor, terenul pentru care a fost gândit acest proiect având anumite constrângeri: îngust şi cu vecini în apropiere.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Faţada principală exprimă o construcţie impozantă în stil neoromânesc, cu jocuri de plin şi gol, de volume şi detalii.

Accesul se realizează frontal printre două volume diferite ce atrag şi conduc spre interior: cel rotund al scării principale şi cel al terasei deschise încadrate de coloane.

Ajungem la interior într-un hol generos cu recepţie şi scara publică de o formă specială, astfel încât  publicul aibe o a doua impresie bună asupra locului în care au ajuns, după care ajungem în saloane de restaurant decorate în stil clasic neoromânesc, unde din nou facem o imresie bună asupra publicului prin finisaje şi decoraţii.

Acestea sunt elemente de care ne folosim în munca noastră pentru a mări gradul de succes al unei investiţii de acest fel. Pe scurt „frumosul vinde” şi trebuie să acordăm atenţie acestui aspect.

Restaurantul este distribuit pe două nivele, datorită terenului mic avut la dispoziţie, şi împărţit în mai multe saloane, dintre care unele fixe ca dimensiune, iar altele care se pot uni sau desparţi în funcţie de marimea evenimentului găzduit.

La parter este localizată bucătăria cu tot ce presupune această funcţiune: apar camerele de depozitare alimente, vestiare şi toalete personal, cameră de depozitare diverse, un bar legat de bucătărie şi biroul administratorului.

Zona tehnică a acestui restaurant este localizată într-o clădire separată ce deserveşte şi alte construcţii (care nu fac obiectul acestui proiect).

La etaj avem două saloen de restaurant, unul mai mic şi altul mai mare, plus o terasă pentru fumători, un oficiu unde se pregătesc platoruile pentru servire şi o camer a mamei şi copilului.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura clădirii este din cadre de beton armat cu placi de beton armat peste nivele, şarpantă pe ferme metalice, zidarie eficientă termic şi termisistem la exterior.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul şi terasele sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

Lasă un răspuns