Trei iezi cucuieti 01

Acest proiect de casă a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din noiembrie 2014.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: hol 10,3mp, living 23,5mp, bucătărie 12,4mp şi cămară dedicată 4,6mp, dormitor1 13,8mp, dormitor2 13,3mp, dormitor3   12,7mp, baie 7,5mp, grup sanitar 2mp, camera tehnică 2mp, terase 60mp

Totdeauna mi-au plăcut casele ţărăneşti pentru liniştea pe care o emană, liniile simple şi proporţiile plăcute, plus câte un mic detaliu ce mă fac sa-mi aduc aminte de casa bunicilor. Vă supun atenţiei un proiect de casă inspirată din casele ţărăneşti, ce încercă să aducă în plus confortul unei case moderne.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Accesul în casă se face printr-un mic pridvor cu rol de umbrire şi adăpostire de intemperii. Holul reprezintă coloana vertebrală a casei, în lungul căreia sunt aşezate toate functiunile şi care ne conduce prin casă în mod firesc dinspre intrare către zona de noapte, apoi în capăt zona de zi cu livingul şi bucătăria.

Livingul este despărţit de bucătărie printr-o compartimentare mobilă ce poate fi pliată/înlăturată în cazul în care avem nevoie de o lărgire temporară a spaţiului. Bucătăria are o cămară dedicată, foarte utilă gospodinelor.

Două laturi ale casei sunt înconjurate de terasă cu scop de umbrire în sezonul cald şi petrecere a timpului la adăpost de ploi sau soare.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura casei este realizată din cadre de beton armat şi zidărie, cu grinzi continue de fundaţii. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică tip Gerard sau şindrilă bituminoasă tip TEGOLA. Terasa este placată cu piatră naturală antiderapantă.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu piatră naturală antiderapantă sau gresie în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

27 Comments

 • Constantin Stefan spune:

  Frumos proiectul. Daca se poate trimiteti-mi un plan parter cu compartimentarea si distributia functiunilor. Costurile pentru proiecul complet, daca se poate pretul pe mp construit ca am dori sa mai facem unele modificari. Pot sa va trimit citeva poze cu amplasamentul pentru a recomanda pozitionarea si eventualele modificari de exemplu camera tehnica am dori sa o amplasam in cladirea cu garajul si celelalte acareturi de pe linga gospodaria taraneasca.
  Va multumesc.

 • Maria spune:

  Buna ziua ,
  Imi place mult modelul .Un cost total al proiectului? Se poate construi si pe un teren inclinat?
  Multumesc!

 • Anton K. spune:

  Bună seara. Am fi interesați de un preț la cheie. Proiectul este frumos așa cum este, am avea nevoie doar de 10-15mp pivniță.

 • Bogdan spune:

  Buna ziua! As dori, la fel ca si ceilalti vizitatori ai articolului, sa stiu care este costul proiectului (complet), dar si al constructiei (aveti un articol cu o casa din Videle, construita dupa acest proiect). Multumesc!

  • Adrian Paun spune:

   aceste informatii le transmit direct celor interesati pe adresa personala deoarece au caracter temporar: preturile fluctueaza si nu vreau sa creez oamenilor asteptari false legate de informatii depasite

   Adrian

 • ionut barbieru spune:

  Un pret va rog pentru proiect. Multumesc

 • Draia Coralia Maria spune:

  Buna ziua.
  Ma intereseaza costul proiectului complet- arhitectura, rezistenta si instalatii. Avem un teren de 1000 mp si intentionam sa construim in etape, in primavara- vara anului 2017 am dori sa facem fundatia. Imi puteti da un cost pentru proiect? As dori sa stiu daca se poate modifica proiectul prin adaugarea unui beci in partea de jos, terenul fiind putin in panta?
  Va multumesc,
  Coralia Draia

 • dorina uretu spune:

  buna ziua,
  as dori sa stiu daca se poate modifica proiectul prin adaugarea unui beci sub camera tehnica .
  Multumesc!

 • Iulia Florea spune:

  Buna ziua. Ma intereseaza foarte mult costul proiectului complet- arhitectura, rezistenta si instalatii. Avem un teren de 580mp la Pasarea in jud. ILFOV si intentionam sa construim in etape, in primavara- vara anului 2017 am dori sa fie gata la rosu. Imi puteti da un cost pentru proiect? Oferiti consultanta in ceea ce priveste obtinerea documentelor- certificate de urbanism, autorizatii de constructie? Multumesc

 • Mirela Vijulie spune:

  E o casa asa de frumoasa ca am sa incerc sa o vand pe cea pe care am terminat-o de curand…ca sa-mi fac una ca aceasta.

 • Valentina spune:

  Un proiect de casa foarte reusit (atat din pdv estetic cat si functional). O intrebare: proiectul se poate adapta astfel incat casa să aiba și pod? Daca da, cu cat ar creste pretul final al constructiei (un pret estimativ)? Multumesc.

  • Adrian Paun spune:

   nu stiu ce intelegeti prin pod. Casa are acum pod iar accesul se realizeza printr-o trapa cu scara de tip telescopic, din veranda.

   Adrian

   • Valentina spune:

    Multumesc pentru raspuns. Din descrierea proiectului nu reiesea ca ar exista si pod functional (la care să poti avea acces). Mult succes!

 • Mihaela spune:

  Felicitari, parca mi-ati intuit dorinta! Daca as putea avea o casa undeva la tara, asa mi-as dori sa arate…

 • Stefan spune:

  Proiectul se poate face si pe structura de lemn? La ce pret s-ar ridica proiectul?

  • Adrian Paun spune:

   Se poate face pe structura de lemn, dar nu stiu sa va spun care sunt costurile de realizare. Abordati un producator de case de lemn si intrebati-l.

   • Ștefan spune:

    Mulțumesc pentru răspuns, însă pe mine ma interesează proiectul dvs, la ce preț se ridică ca și proiect în sine!

 • NINA BAJDECHI spune:

  Minunata casa Trei iezi cucuieti!Imi puteti spune cam la cat s-at ridica costurile pentru constructia acestei case?

 • V NICOLAE spune:

  IMI PLACE FF MULT PACEA SI SIMPLITATEA PE CARE O DEGAJA CASELE DE ACEST GEN-LA FEL IMI ADUCE AMINTE DE CASA CU PRISPA A BUNICILOR! FELICITARI!!!

Lasă un răspuns