01

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din decembrie 2017.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: pridvor, hol intare, casa scării, camera de zi, birou, bucătărie, terasă, baie, camera tehnică, depozitare

Etaj 1: trei dormitoare, baie, cerdac

Există foarte mulți oameni care își doresc o casă mare dar au bani doar de una mică! O casă mare ne dorim pentru a încape în ea tot ce dorim, toate funcțiunile necesare, însă acest lucru se poate realiza și altfel, anume printr-o buna organizare a spațiului și prin multifuncționalitate. Organizarea spațiului ține de mobila pe care o alegem și prin poziționarea ei, iar multifuncționalitatea se realizează prin organizarea în același spațiu a mai multor funcțiuni complementare (de exemplu avem un birou care poate servi și de dormitor sau cameră de oaspeți).

Este și cazul proiectului pe care vi-l prezint în rândurile ce urmează, un proiect de casa mai redusă ca dimensiuni, dar care acoperă cu generozitate nevoile beneficiarilor, o casă pe care aș construi-o și pentru familia mea!

De ce? Pentru ca are o suprafață desfășurată destul de mică (parterul plus etajul au împreuna 170mp), ceea ce însemană costuri de realizare mai mici, are trei dormitoare la etaj, are un birou la parter ce poate fi folosit și ca dormitor la nevoie, are o bucătărie destul de mare în care să încăpem cu toții la masă, are două băi și mai are o scară spre pod, identică cu cea da la parter (pentru comoditate, mai ales după o anumită vârstă) unde putem depozita o mulțime de lucruri.

Peste toate aceste calități, mai are una: este frumoasă!

Cred că este o soluție foarte bună și pentru mulți dintre dvs!

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Parterul adăpostește zona de zi cu bucătăria și camera de zi ce se deschid către terasa din spate, plus biroul orientat în directive opusă, pentru liniște.

În holul de intrare avem un dressing sub a doua rampă a scării, pentru a adăposti haine de uz curent și nu numai.

La etaj avem trei dormitoare destul de generoase, dintre care două cu ieșire pe cerdac, o baie comună și un spațiu de depozitare.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura parterului și a etajului este realizată pe cadre de beton armat şi zidărie. Şarpanta este realizată din lemn uscat și tratat.

Învelitoarea casei este din ţiglă ceramică sau metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

4 Comments

Lasă un răspuns