CV 04_Perspectiva 02

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din aprilie 2016.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: o cameră de oaspeţi cu pridvor, o bucătărie de vară, un dormitor cu baie , o scară

Mansardă:  o cameră de zi

Vă prezint în acest număr un proiect deosebit: transformarea unui grajd vechi într-o anexă ce va cuprinde o bucătărie de vară, o camera de oaspeţi, un mic apartament cu dormitor şi baie, iar la mansardă un spaţiu multifuncţional (cameră de zi, loc de joacă pe vreme rea pentru copii, salon pentru petrecerea timpului cu oaspeţii, etc).

Grajdul era format dintr-o cameră cu rol de atelier şi uscătorie de cârnaţi (ce devine camera de oaspeţi), o camera unde era adăpostită văcuţa (ce devine dormitor/apartament), o zonă unde se “gara” căruţa (ce devine bucătărie de vară) şi un pod unde se depozita fânul (ce devine mansardă locuibilă).

Această anexă face parte dintr-un ansamblu ce mai cuprinde o casă tradiţională veche restaurată de proprietar, despre care găsiţi mai multe informaţii pe site-ul meu în secţiunea de blog, articolul “Casa veche-nouă”.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Pereţii casei sunt din paiantă (cum se construia pe vremuri) şi vor fi cămăşuiţi cu plasă de Buzău şi mortar pentru consolidare. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesele şi bucătăria de vară sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

 

Cu drag,

arh. Adrian Păun

Lasă un răspuns