Acest proiect de vilă a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din decembrie 2013.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: hol, living, bucătărie şi loc de luat masa, grup sanitar, casa scarii

Demisol: hol, două dormitoare, baie, cămară, spaţiu tehnic

A venit iarna şi aşteptăm cu nerăbdare sărbătorile! Şi pentru că sărbătorile sunt mai plăcute atunci când le petreci într-un cadru natural cu munţi, zăpadă şi brazi, vă supun atenţiei o cabană foarte potrivită într-un astfel de cadru. Este o cabană aşezată pe un teren în pantă, cu un demisol de piatră şi un parter din buşteni masivi de brad, cabana având terase largi pentru o cât mai bună apropiere de natură.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Accesul în casa propusă se realizează printr-un pridvor acoperit la nivelul parterului, pentru a proteja de intemperii zona din faţa uşii. Parterul găzduieşte zona de zi a cabanei cu toate funcţiunile specifice. Din holul parterului putem accesa livingul, bucătăria cu locul de luat masa şi grupul sanitar de servici. Livingul oferă o foarte buna vizibilitate către exterior, are o terasă pe partea sudică ce este conectată cu locul de luta masa şi este dotat cu un şemineu.

Bucătăria împreuna cu locul de luat masa crează un nucleu al vieţii casnice, fiind dotate şi cu o zonă de bufet. Locul de luat masa este conectat printr-o pasarelă cu terasa din faţa livingului.

La demisol avem două dormitoare, unul pentru părinţi şi unul pentru copii, ambele deschizându-se către exterior printr-o terasă generoasă, o baie bine echipată, o cămară pentru depozitarea alimentelor şi un spaţiu tehnic ce poate fi accesat şi direct din exterior.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura demisolului este realizată din cadre de beton armat şi zidărie de piatră, cu grinzi continue de fundaţii. Pereţii parterului sunt din buşteni de brad iar şarpanta acoperişului este din lemn. Învelitoarea casei este din şindrilă. Accesul în casă şi terasa de la demisol sunt placate cu piatră naturală. Pardoselile interioare sunt placate cu duşumea de lemn în zonele uscate şi cu piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Adrian

Lasă un răspuns