09

Acest proiect de casă în stil tradiţional a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din august 2016.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: un pridvor, un foayer, un hol, o cameră de zi, o bucătărie, o cămară, un dinning, o terasă, o baie, o cameră tehnică, o scară

Mansardă: un hol, trei dormitoare, o baie

Fiecare proiect are o poveste a lui care începe de undeva, din dorinţa unor oameni de a-şi construi o casă care să le placă şi să-i reprezinte. Fiecare om are cerinţele lui specifice legate de casa pe care şi-o doreşte, iar la aceste cerinţe se adaugă anumite contrângeri impuse de terenul pe care doreşte să construiască. Cel mai adesea terenul este prea mic pe cel puţin o latură, apoi mai există vecinătăţi neplăcute sau retrageri impuse care ne limitează posibilităţile.

Aşa a început şi povestea acestui proiect pe care vi-l prezint, cu cerinţele clienţilor şi constrângerile terenului, pe care am reuşit să le împac într-o soluţie convenabilă şi plăcută.

Casa are un şarm al ei datorită jocului volumetric dezvoltat în plan şi pe înălţime, oferind la interior confortul necesar pentru o familie.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă este marcată de un pridvor urmat de un foyer/antreu cu rol functional (nu intră frigul în toata casa iarna când intrăm în casă). Holul ce urmează ne conduce către toate încăperile de la parter şi către scară. În latura din dreapta a casei este organizată zona de zi cu living, bucătărie şi dinning, urmate de o terasă. Bucătăria dispune de o cămară. Tot la parter avem o “zonă de servicii” (camera tehnică şi baie) orientate spre spatele casei.

La etaj avem un hol generos cu rol de dressing sau depozitare, trei dormitoare destul de generoase şi baie.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura parterului şi a mansardei este realizată pe cadre de beton armat şi zidărie eficientă termic. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

 

Cu drag,

Arh Adrian Păun

Lasă un răspuns