2015_11_CV noiembrie 02

Acest proiect de casă în stil tradiţional românesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din noiembrie 2015.

Parter: o cameră de zi, o bucătărie cu loc de luat masa, o cămară, o baie, o terasă, o scară

Mansardă:  două dormitoare şi o baie

Atunci când vine vorba să ne construim o casă devenim cu toţii pricepuţi: ştim şi cum să arate, ştim şi cum să fie construită, ştim tot. Iar dacă unii sunt totuşi mai reţinuţi şi nu vor să se bage în ceea ce nu cunosc, nu-i nimic, îi ajută vecinii. Cam aşa a început şi acest proiect pe care vi-l prezint în acest număr, o casă de vacanţă construită în Bucovina, o casă ce se dorea să păstreze stilul tradiţional, dar care să aducă în plus confortul unei case moderne.

Din imaginile cu casa construită la roşu se vede că scopul nu a fost atins, iar în final beneficiarul vazând casele proiectate de mine şi publicate în revista Casa de Vacanţă, m-a apelat cu solicitarea de a-i da casei aspectul tradiţional şi confortul dorit.

A fost un exerciţiu destul de dificil pentru mine, deoarece casa după părerea mea avea un character destul de pronunţat, în stilul caselor americane “mountain house”: acoperiş în două ape, camera de zi deschisă pe un nivel şi jumătate (se văd ferestrele în lateralele coşului de fum, triunghiulare, ce ţine tot de living), coşul de fum foarte puternic evidenţiat.

Devierea spre stilul tradiţional a acestei case am facut-o cu ajutorul ancadramentelor, dar mai ales cu ajutorul pridvorului care a fost dificil de elaborat şi ca formă/dimensiune şi ca detalii.

În cele din urmă eu personal am fost mulţumit de rezultat, dar vă mărturisesc că munca ar fi fost mult mai simplă şi mai ieftină dacă beneficiarul ar fi apelat de la început la mine. El va rămâne în continuare cu o casă nu prea bine compartimentată la interior, dar măcar va arăta bine şi acest lucru îi aduce bucurie!

2 Comments

Lasă un răspuns