Casa Liliana 01


Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din septembrie 2015.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: un hol central, o cameră de zi, o bucătărie cu loc de luat masa si cămară, o terasă, un dormitor, o baie, o scara

Mansarda: un hol central, o cameră de zi, un dormitor, o baie, un cerdac

Subsol: un hol central, o cameră tehnică, o depozitare, o baie cu spălător, o cămară

Povestea acestei case a început undeva în împrejurimile Sibiului, într-un loc liniştit ce se doreşte a fi o nouă zonă de locuinţe permanente sau de vacanţă, cu nişte oameni care doreau să aibe şi ei o căsuţă altfel decât s-au construit celelalte case vecine. Prin intermediul revistei „Casa de Vacanţă” au aflat de proiectele pe care le fac şi au avut încredere că eu pot să le transform visul în realitate. Stilul preferat a fost stilul neoromânesc, iar mărimea casei a rezultat din constrângeri legate de buget şi teren. Nu este o casă foarte mare după cum observaţi din datele tehnice, însă valorea ei se va măsura şi din punct de vedere estetic şi va avea de câştigat!

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Interiorul casei este organizat în jurul circulaţiilor orizontale şi verticale.

La parter avem acces din hol către camera de zi, către bucătărie, către dormitor şi către baie. Livingul este agrementat cu un şemineu. La bucătărie avem o cămară. Avem de asemenea un pridvor mai larg pentru a încăpea o masă cu scaune, pentru servitul mesei când vremea o permite.

Etajul cuprinde un dormitor şi o altă camera de zi ce poate fi transfromată în dormitor după necesităţi.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura este realizată din cadre de beton armat şi zidărie cu goluri, cu grinzi continue de fundaţii. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu duşumele de lemn sau parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

5 Comments

 • Liliana Vladu spune:

  Buna ziua. Imi place mult acest proiect. Ati putea sa imi spuneti la ce cost se ridica aceasta casa, la gata ?

  Multumesc mult

 • Florentina spune:

  Buna ziua, un pret estimativ al acestei construcții? Va multumesc anticipat!

  • Adrian Paun spune:

   Buna ziua,

   pretul pietei pentru o constructie la gata este de 400eu/mp suprafata desfasurata. Cu tot cu subsol aceasta casa are 290mp si costul ar fi de 116 000mp.

   Adrian

 • Gabriela B. spune:

  Buna ziua! Ma intereseaza, daca este cu putinta, pretul estimativ pentru un astfel de proiect la rosu, la gri si la cheie, intrucat in decursul anului 2016 doresc sa imi construiesc si eu o astfel de casa. Va multumesc!

Lasă un răspuns