02

Parter Locuinţă: un hol, o cameră de zi, un birou, o bucătărie cu loc de luat masa, o cămară, o baie, o scară

Parter Centru Social: o sală de mese, o bucătărie, o cămară, un vestiar cu toaletă şi o cameră tehnică.

Mansardă locuinţă:  un hol, trei dormitoare şi o baie

Vă prezint în acest articol un proiect mai deosebit: o casă parohială cuplată cu un centru social. Acest rpoect este în curs de realizare într-un sat din judeţul Galaţi. Locuinţa în sine caută să acopere nevoile preotului paroh şi ale familiei acestuia, iar centrul social lipit de acastă locuinţă a fost gandit astfel încât să poată fi deservit atât independent cât şi în legătură cu locuinţa. Stilul architectural folosit este cel tradiţional românesc foarte potrivit cu o casă parohială ce îşi doreşte să păstreze şi continue valorile şi identitatea culturală românească.

Proiectul în sine a fost gândit initial de alt coleg architect, eu fiind apelat de beneficiar cu rugămintea de a face designul faţadelor în stil tradiţional / neoromânesc.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă este protejată de o copertină cu rol functional şi estetic. Avem apoi un hol,  o camera de zi, o bucătărie cu loc de luat masa şi un birou. Terasele acoperite lipsesc din acest proiect din motive de buget.

Scara interioară ne conduce către etaj unde avem trei dormitoare şi o baie.

Centru social este foarte necesar în acea comuinitate, avnd rolul de a adăposti toate evenimentele necesare din viaţa bisericii, cât şi alte evenimente din viaţa comunităţii.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura este realizată din cadre de beton armat şi zidărie cu goluri, cu grinzi continue de fundaţii. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

Lasă un răspuns