2015_05_CV mai_01

Acest proiect de casă în stil tradiţional a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din mai 2015.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: un hol şi casa scării, un living, o bucătărie şi o terasă, două dormitoare, o baie şi o cameră tehnică

Etaj: un hol central, două dormitoare, o baie şi un cerdac

DESCRIERE

În activitatea mea de architect apar nu doar solicitări pentru proiecte noi, ci am de a face şi cu cerinţe privind înfrumuseţarea unor construcţii existente, la roşu sau terminate şi folosite ani buni, sau chiar de extindere/mărire a suprafeţei locuibile împreună cu înfrumuseţararea imaginii casei, aşa cum este şi proiectul pe care am ales sa vi-l prezint.

Este vorba despre o casă ce era construită la roşu în momentul în care am cunoscut-o, pe parter, şi la care beneficiarii au dorit să folosească şi spaţiul podului, transformându-l într-o mansardă. Spaţiul oferit de pod era destul de generos chiar dacă aparent privind construcţia de jos nu aveam această impresie. Un mare avantaj a fost faptul că proprietarii prevăzuseră o scară suficient de bună pentru acces.

Provocările cu care m-am confruntat au fost de a realiza un design de faţade care să înfrumuseţeze casa, şi să creez un cerdac la mansardă în acord cu stilul ales şi designul folosit.

Stilul pe care am ales să-l folosesc a fost stilul neoromânesc deoarece căteva trăsături ale construcţiei m-au condus către el şi de asemenea proprietarii îşi doreau o astfel de casă, descoperindu-mă pe mine şi acest stil în paginile revistei Casa de Vacanţă.

M-am folosit de câteva elemente specifice stilului neoromânesc cum ar fi căpriorii ornamentali de lemn, stâlpii şi grinzile de lemn de la terasă, uşa de la intrare, cornişa ornamentală, ancadramente, solbancuri şi ferestre. Am căutat pe cât posibil să realizez maximum de efect din minimum de gesturi făcute deoarece bugetul era foarte restrâns.

Am prezentat în câteva imagini casa aşa cum arăta când am cunoscut-o şi apoi câteva imagini cu designul propus de mine pentru acestă casă.

Arh Adrian Păun

3 Comments

Lasă un răspuns