04

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din aprilie 2019.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: cerdac, antreu, camera de zi, birou, două dormitoare, bucătărie, camera tehnică plus cămară, baie, grup sanitar

Avem din fericire și terenuri în pantă, poate chiar mai multe decât cele drepte ca’n palmă și cred că din acest motiv foarte mulți dintre cititori ar dori să vadă și proiecte de case pe terenuri înclinate.

Un astfel de proiect doresc să vă prezint în acest articol, un proiect de casă parter, ce pare mai impetuoasă privită din vale, și a cărei impetuozitate crește datorită frumuseții.

Stilul ales pentru această casă este cel al caselor de târgoveți din zona Prahovei, un exemplu în acest sens fiind casa Hagi Prodan din Ploiești, ce funcționează ca muzeu, fiind deschisă publicului.

Proiectul de casă pe care vi-l prezint preia tema cerdacului deschis pe o latură a casei, lung cât toata casa, cu stâlpi și balustrade de lemn plus arcade din rabiț (o structura de lemn peste care se pune plasa și se tencuiește), iar sub cerdac avem un mic beci.

Casa preia la interior confortul unei locuințe moderne prin funcțiunile prezente, dimensiunile și dotarea acestora, confort ce se reflectă la exterior printr-o lărgire a cerdacului în dreptul bucătăriei, în așa fel încât să putem acomoda o masă mai mare.

Casa dispune de două dormitoare și un birou, ceea ce o face potrivită pentru foarte mulți dintre dumneavoastră, în măsura în care și stilul vă este pe plac!

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă se face prin intermediul unui antreu cu rol functional, după care ajungem în camera de zi destul de generoasă din care se desprind celelalte funcțiuni: bucătăria cu loc de luat masa, iar prin intermediul unui holișor, dormitoarele și baia.

Mai există spre spatele casei o cămară/cameră tehnică cu acces dinspre bucătărie și din exterior.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Funațiile casei sunt de tip grinzi liniare de beton armat. Structura beciului și a parterului sunt realizate din cadre de beton armat. Structura acoperișului este realizată din lemn uscat și tratat.

Învelitoarea casei este din ţiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

Lasă un răspuns