01

Acest proiect de casă în stil tradiţional a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din septembrie 2016.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: un pridvor, un hol + scara, o cameră de zi + dinning, o bucătărie, o cămară, un dormitor cu baie, un grup sanitar, o cameră tehnică, o terasă

Etaj: un hol, un dormitor matrimonial cu baie, două dormitoare, o baie comună

Vă prezint în acest număr un proiect de casă cu o volumetrie destul de simplă, dar care datorită elementelor decorative capătă un aspect cu totul deosebit. De asemenea au importanţă în aspectul general şi forma, numărul şi poziţia ferestrelor, cât şi terasele exterioare.

Confortul oferit de casă este destul de ridicat datorită numărului de camere, funcţiunilor existente şi a dimensiunilor, cu toate că pare relativ mică.

Stilul architectural pe care l-am folosit este cel neoromânesc, cu mici tuşe clasice.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă este marcată de un pridvor. Holul ce urmează ne conduce către toate încăperile de la parter şi către scară. În latura din dreapta a casei este organizată zona de zi cu living, dinning şi bucătărie, urmate de o terasă. Bucătăria dispune de o cămară , în conexiune direct cu o camera tehnică.

Tot la parter avem un dormitor/camera de oaspeţi/birou cu o baie dedicată.

La etaj avem un hol general din care avem acces către dormitoare şi baie.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura parterului şi a etajului este realizată pe cadre de beton armat şi zidărie eficientă termic. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

arhitect Adrian Păun

Lasă un răspuns