01

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din martie 2018.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: antreu,  hol, camera de zi, bucatarie, grup sanitar, scara

Etaj: hol + casa scarii, trei dormitoare, baie

Mansardă: hol, cameră de zi, dormitor, baie

Cu toții ne dorim o casă de vacanță, intr-o zonă pe care o iubim și care să ne ofere minimul de confort necesar în perioadele în care timpul ne permite să petrecem o mică vacanță. Pentru a avea o astfel de casă, trebuie să luam în calcul foarte mulți factori, dintre care eu ca arhitect nu pot influența decât unul singur: arhitectura.

Poate să pară puțin la prima vedere, însă arhitectura are importanța ei, iar proiectul pe are vi-l prezint mai jos, caută să ilustreze această idee.

Totul a pornit de la o banală casă de vacanță din Sinaia, pe care beneficiarii au achiziționat-o cu puțină vreme în urmă, și pe care au dorit să o îmbunătățească din punct de vedere al aspectului exterior, astfel încât dintr-un cub alb cu acoperiș în două ape să obțină o casă care să rezoneze arhitectural cu arhitectura de calitate din Sinaia.

Pentru mine acest proiect a fost o mare provocare, ce a implicat anumite greutăți legate de constrângerile impuse și de nivelul la care trebuie să aduc această casă, însă cu studiu și muncă am reușit să fac imposibilul posibil. M-am inspirat din câteva case din Sinaia, am folosit materiale naturale pentru decorația fațadei (lemn și piatră), am închis terasa existentă și m-am folosit si de câteva ancadramente pentru a spori frumusețea aceaste case!

Pentru a va da seama cel mai bine de transformarea pe care a suferit-o această casă, va invit să urmariți cum arăta casa, cum am gandit proiectul și cum arată în final!

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă se realizează printr-un antreu ce este accentuat în partea superioară de un bovindou de lemn. Intrând în casă ajungem în zona de zi formată din living și bucătărie, ce comunica foarte bine între ele, și de unde avem o ieșire destul de largă spre terasa inchisă.

La etaj se află zona de noapte cu trei dormitoare și o baie, iar la mansard avem o zonă pentru oaspeți, formată dintr-o camera de zi, un dormitor și o baie.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura casei este realizată pe cadre de lemn (panouri tip sandwich). Şarpanta este realizată din lemn uscat și tratat.

Învelitoarea casei este din ţiglă ceramică sau metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

 

Sper sa vâ bucure și să vă inspire,

Arh Adrian Păun

Lasă un răspuns