Casa luna martie 01

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din martie 2016.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: un foyer, o cameră de zi, o bucătărie cu loc de luat masa, o scară , o spălătorie, o baie, un pridvor, o terasă

Mansardă:  un dormitor cu dressing, o baie, un open space

Ca o continuare a proiectului Julietta, vă prezint prin acest proiect o casă foarte asemănătoare ca şi compartimentare interioară dar complet diferită ca aspect exterior. Stilul în care am tratat faţadele acestei case este stilul neoromânesc evidenţiat prin volumetrie şi accente, coloanele scurte de la pridvor şi de la balcon, prin ancadramentele de deasupra arcelor pridvorului, prin stâlpii de lemn de la terasă şi balconul frontal, streaşina de lemn şi detaliile de uşi şi ferestre. Împărţirea interioară este însă foarte modernă, gândită în accord cu cerinţele şi modeul de viaţă actuale.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă este protejată de un antreu cu rol functional şi estetic. La intrare avem un foyer ce crează o zonă tampon între interior şi exterior, necesară atât vara cât şi iarna.

Avem apoi o zonă de zi de tip “Open Space” ce cuprinde o camera de zi, o bucătărie destul de generoasă şi un dinning. Tot la parter mai avem un dormitor, o baie şi o spălătorie. Zona de zi se deschide către o terasă destul de generoasă amplasată în spatele casei, iar bucătăria mai are un pridvor orientat către faţa casei.

La etaj avem un dormitorcu dressing şi balcon dedicate, un open space cu un balcon şi o baie.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura este realizată din cadre de beton armat şi zidărie cu goluri, cu grinzi continue de fundaţii. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

 

Cu drag,

Arh Adrian Păun

One Comment

  • L spune:

    Buna ziua,

    va felicit pentru proiectele absolut minunate. Mi-a luat luni de zile de cercetare pe internet pana am dat peste un arhitect care integreaza elemente traditionale. Un paradox insa, eu doresc sa construiesc o casa in judetul Bistrita-Nasaud unde arhitectura traditionala dominanta este sasesca. Detin un teritoriu intravilan de 5000 de metrii patrati cu deschidere in fata de 28 de metrii, iar in spate de 47 de metrii, teren drept. Am vizualizat multe dintre proiectele dvs iar cel de sus ma intereseaza desi coloanele si semicurile ferestrelor se potrivesc in zona de sud a Romaniei. Exista posiblitatea adaptarii acestor detalii la arhitectura transilvana saseasca (de obicei geamurile au linii drepte, coloanele la fel)?

    Multe multumiri.

    L.

Lasă un răspuns