03

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din ianuarie 2017.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: pridvor, hol, camera de zi, bucatarie, cămară, dormitor, cameră tehnică, baie, grup sanitar, terasă, o scară pentru acces la etaj;

Etaj: hol, patru dormitoare, baie, grup sanitar;

Vă prezint în acest număr un proiect de casă mică pe dinafară şi mare pe dinăuntru, ca un pantof de damă. Este mică pentru că suprafaţa construită pe nivel este de doar 100mp (consideraţi la parter fără terasă) şi în care încap toate funcţiunile necesare unei case generoase, cu cinci dormitoare, două băi şi două grupuri sanitare.

O astfel de casă vă poate costa în jur de 100 000eu pentru a o realiza la gata, considerând preţurile de construcţie din 2016, cu finisaje de valoare medie spre mică.

Atenţie! Finisajele au un rol important şi cu ele se pot consuma bani mulţi şi de multe ori nejustificat! Se întâmplă foarte adesea ca arhitectura sa nu vă mulţumească, sau modul de relizare a cosntrucţiei la roşu, şi atunci trebuie bagaţi bani în finisaje pentru a repara erorile de cosntrucţie (pereţi strâmbi de exemplu) sau pentru a îmbunatăţii macar la interior imaginea casei. Se pot realiza interioare şi cu un buget mai restrans, dar e nevoie de un specialist în amenjari interioare care să gândească acea amenajre, şi de asemenea este important să fei construită casa bine de la început.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă se realizează rpintr-un pridvor aşezat în dreapta casei, un pic retras de la frontul principal al casei ce iese în evidenţă pentru a ilustra spaţiile importante ale casei şi pentru frumuseţea arhitecturală a casei.

Din holul principal al parterului avem acces către toate funcţiunile. Camera de zi şi bucătăria au deschidere spre o terasă comună şi sunt foarte generoase raportat la dimensiunile casei. Dormitorul de la parter poate fi folosit şi ca birou, aflându-se chiar lângă intrare.

La etaj avem patru domitoare cu o baie şi un grup sanitar comune.

Această casă este foarte potrivită pentru o familie mai mare, sau pentru nişte bunici cu mulţi nepoţi.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura parterului şi etajului este realizată pe cadre de beton armat şi zidărie eficientă termic. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă, cerdacul şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

4 Comments

Lasă un răspuns