01a

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din februarie 2018.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: pridvor/terasă,  open space (camera de zi și bucatarie), două dormitoae, baie

Vă prezint în acest articol un proiect de casă mai mică decât cele cu care v-am obișnuit până acum, cu un singur nivel (parter), cu două dormitoare, ce se pretează foarte bine a fi construită pe structură de lemn și folosită drept casă de vacanță.

Folosind câteva elemente decorative am reușit să fac din această casă ceva mai special, cu prestanță și personalitate, astfel încât potențialii proprietari să se bucure de ea, iar casa sa-ș păstreze valoarea de piață (oricine cred că își dorește, în eventualitatea în care trebuie să vândă casa, să-și recupereze banii investiți).

Elementele decorative folosite sunt ancadramentele și solbancurile de la ferestre, cornișa, iar cel mai impozant este un pridvor mai elegant în stil neoromânesc, cu coloane, arce și profile decorative.

Spațiile interioare sunt relativ mici, cu dormitoare de 10mp, însă amenajată corespunzător, poate asigura confortul unei familii chiar și folosită drept locuință permanentă.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă este evidențiată de un pridvor românesc ce are și rol de terasă. Intrând în casă ajungem în zona de zi formată din living și bucătărie, gandite ca un open space, care poate fo separate la nevoie din motive de mirosuri, sau unite, din motive de spațiu.

Urmează zona de noapte formată din două dormitoare și baie, asezate spre spatele casei.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura parterului este realizată pe cadre de lemn (panouri tip sandwich). Şarpanta este realizată din lemn uscat și tratat.

Învelitoarea casei este din ţiglă ceramică sau metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

Lasă un răspuns