02[1]

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din iulie 2016.

Parter: un cerdac, un hol de intrare, o cameră de zi, o bucătărie, o bucătărie de vară, un dormitor, o terasă, o baie, o cameră tehnică

Vă prezint în acest număr un proiect de casă de dimensiuni relativ mici, dar care oferă confortul necesar pentru o familie de două persoane. Stilul casei este neoromânesc, casa fiind desfăşurată pe un singur nivel. O particularitate a acestei case o reprezintă bucătăria de vară, integrată în casă, şi care a apărut ca urmare a ceinţelor beneficarilor pentru care am proiectat această casă. Acest spaţiu se poate adapta/transforma într-un al doilea dormitor pentru cei dintre dvs care ar avea nevoie de mai multe camere de locuit. O casă de asemenea dimensiuni este foarte potrivită şi drept casă de vacanţă.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă este precedată de un cerdac cu rol estetic şi functional. Din holul casaei avem apoi acces către toate încăperile, camera de zi fiind despărţită de bucătărie prin intermediul holului. Acestă depărţire a apărut datorită apariţiei bucătăriei de vară ce este în legătură direct cu bucătăria principal a casei, creând o zonă de lucru mai eficientă. În ambele bucătării au fost prevăzute sobe cu plită pentru gătit.

Camera de zi are un rol mai degrabă reprezentativ, de primire a oaspeţilor, fiind evidenţiat architectural de un bovindou situate în stânga intrării.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura parterului este realizată pe strctură de cadre de beton armat şi zidărie eficientă termic. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă, cerdacul şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

Lasă un răspuns