03[1]

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din iunie 2016.

Parter casa mare: un hol de intrare, o cameră de zi, o bucătărie, un dormitor, o terasă/cerdac, o baie, o scară

Parter casa mică: un hol de intrare, o cameră, o depozitare, o baie, o scară

Mansardă:  un hol, o bibliotecă, două dormitoare, o baie, o pasarela, un dormitor matrimonial cu dressing si baie dedicate

Subsol: un hol, o baie, o cameră tehnică, un beci, o spălătorie/călcătorie/uscătorie

Ca o continuare a proiectului prezentat în numărul din mai 2016, vă prezint un proiect de extindere a acelei case printr-un corp aflat la distanţă faţă de acesta, dar legat printr-o pasarelă la nivelul etajului, unde cele două corpuri de clădire fac corp comun.

În sine proiectul a pornit de la o situaţie concretă, în care căsuţa cea mica exista, iar drumul de acces situat pe lângă această căsuţă nu putea fi modificat, în plus trebuind ca noua construcţie să nu afecteze câteva plante şi flori mai speciale, dar să facă corp comun cu căsuţa existentă.

Casa cea mica va adăposti la parter, în noua configuraţie, o bucătărie de vară, iar la etaj am organizat un dormitor matrimonial generos, cu dressing şi baie dedicate. De asemenea se poate organiza la parterul acestei case o camera de oaspeţi, un birou, sau poate funcţiona independent ca o casă pentru o persoană sau familie mică.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă este localizată în partea dinspre deal şi este protejată de un acoperiş ce se prelungeşte apoi de-a lungul casei pe două laturi formând o terasă/pridvor.

Holul de intrare este destul de generos, adăpostind un dressing pentru hainele de toată ziua. Avem apoi o cameră de zi şi o bucătărie potrivite ca dimensiuni, un dormitor şi o baie.

Intrarea în căsuţa cea mică se face separat, aceasta având şi un beci cu rol de depozit alimente.

Cele două case comunică la nivelul terasei/platformei din faţa lor, cu deschidere spre grădină şi lac.

La etaj avem un dormitor matrimonial cu dressing şi baie în căsuţa cea mică, două dormitoare şi o baie, plus o bibliotecă deasupra camerei de zi şi deschisă către aceasta printr-un gol.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura subsolului este realizată din beton armat iar compartimentările din zidărie cu goluri, cu grinzi continue de fundaţii. Strctura parterului şi mansardei sunt realizate pe strctură de lemn tip sandwich. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

One Comment

  • Ungureanu spune:

    Felicitari ,d-l Paun,daca sunteti tatal lui Andrei si al Mariei,mai sunt si putin mandra.E visul meu intretinut cu gandul,in plimbarile pe strada.La intersectia Matei Basarab cu Moise Nicoara e o casa in acest stil.

Lasă un răspuns