2015_12_Casa decembrie_01

Acest proiect de casă în stil tradiţional românesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din februarie 2016.

Parter: un foyer, o cameră de zi, o bucătărie cu loc de luat masa, o cămară, o baie, două terase, o scară

Mansardă:  două dormitoare şi o baie

Vă prezint în acest articol o casă a cărei poveste începe in Italia, cu o doamnă româncă de origine, dar care s-a stabilit acolo de câţiva ani şi care a apelat la mine cu rugămintea de a-i proiecta o casă în stil neoromânesc, cu influenţe mediteraneene. Am înţeles dragostea doamnei atât pentru locurile natale cât şi pentru locul unde trăieşte în prezent şi dorinţa de a le regăsi în casa pe care şi-o doreşte şi am încertat pe cât posibil să le reunesc. Rezultatul este o casă de mărime medie, cu un aer specific şi o compartimentare ce oferă frumuseţe şi confort.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă este protejată de un antreu cu rol functional şi estetic. La intrare avem un foyer ce crează o zonă tampon între interior şi exterior, necesară atât vara cât şi iarna.

Avem apoi o zonă de zi de tip “Open Space” ce cuprinde o camera de zi, o bucătărie destul de generoasă şi un dinning. Tot la parter mai avem un dormitor, o baie şi o cameră tehnică. Zona de zi se deschide către o terasă destul de generoasă amplasată în spatele casei, iar bucătăria mai are o mica terasă orientate către faţa casei.

La etaj avem zona de noapte ce cuprinde două dormitoare, dintre care unul mai special, cu un dressing şi balcon dedicate.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura este realizată din cadre de beton armat şi zidărie cu goluri, cu grinzi continue de fundaţii. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

Lasă un răspuns