01

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din septembrie 2017.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: pridvor, antreu, camera de zi, bucatarie, hol, doua dormitoare, două băi, garaj, camera tehnică

Subsol: depozitare

Vă prezint în acest articol un proiect în care am încercat să combin trăsături și stiluri diferite de arhitectura pentru a împăca cerințele clienților. Am plecat de la un model de casă americană preferat de aceștia și am încercat să aduc în în proiect și trăsături românești, pentru că totuși construim în România. Rezultatul este unul destul de plăcut și sunt convins că mulți dintre dvs deja vă gândiți la o astfel de casă.

Trăsăturile stilului american le regăsim în forma acoperișului, iar partea de stil românesc o regăsim la partea de detalii, dintre care stâlpii se remarcă în mod deosebit.

La interior casa nu mai conține acea parte americană de open-space (bucătăria unită cu camera de zi) ci sunt spații separate, așa cum vă place celor mai mulți dintre dvs.

Casa conține un garaj pentru o mașină, care este foarte practic pentru cei care își permit sa-l construiască.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă este precedsată de un pridvor care se prelungește pe două laturi ale casei (o legătura cu stilul românesc tradițional), în partea dinspre bucătărie fiind mail at pentru a putea acomoda o masă cu scaune.

Din antreu ajungem intr-un hol care ne direcționează către principalele spații ale casei: camera de zi, bucătăria, dormitoare și baie. De asemenea avem acces din interior către garaj, camera tehnică și subsol.

În zona de garaj există o trapă cu scară telescopică pentru acces la pod. Acesta are câteva ferestre pentru iluminare/ventilare și pentru un aspect mai frumos al casei.

Încă o particularitate: pentru această casă propunem țiglă de beton tip BRAMAC deoarece în zona în care se va construi, tigla ceramică nu rezistă (Bran).

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura parterului este realizată pe cadre de beton armat şi zidărie. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă de beton sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

Lasă un răspuns