La Ciolpani cu frunza lată 01

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Subsol:un hol central, o camară, un spatiu tehnic si un spatiu gospodaresc, un beci o cameră frigorifică, un apartament cu baie şi bucătărie proprii

Parter: un antreu, două băi de serviciu, un hol principal, o cameră de zi, o bucătărie, o cameră solară, un dormitor matrimonial ci dressing şi baie, o terasă

Mansardă: cuprinde un hol central, trei dormitoare cu dressing şi băi proprii, două balcoane

Prin acest proiect vă aduc în atenţie o casă mai specială atât ca mărime cât şi ca funcţiuni. Mărimea casei se observă din datele prezentate alături, iar ca funcţiuni speciale vreau să atrag atenţia asupra camerei solare (termenul corect în engleză este „conservatory”, iar traducerea în română cu „seră” nu cred că este cea mai potrivită). Această cameră este foarte vitrată, inclusiv acoperişul având în foarte multe cazuri luminatoare sau fiind chiar din sticlă, şi are rol de petrecere a timpului liber. Este foarte răspândită în zona britanică şi personal cred că este echivalentă cu chioşcul/foişorul din grădină de la noi. În zona insulei Marii Britanii plouă foarte mult, foarte des şi pe neaşteptate, iar din acest motiv cred ca au ales să construiască un foişor/chioşc închis în sticlă. La noi poate funcţiona foarte bine în acest fel pe vreme rea, iar iarna cu siguranţă că florile îşi vor găsi adăpostul acolo.

Stilul arhitectural al acestei case este o combinaţie între stilul neoromânesc şi cel mediteraneean, cu un accent mai puternic pe cel neoromânesc. Stilul mediteranean este prezent doar în volumetria casei şi pantele acoperişului.

Casa în sine oferă tot confortul pe care îl poate oferi o casă cu patru dormitoare en-suite (cu dressing şi baie), plus un mic apartament pentru o persoană care să ingirjească de casă.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura casei este realizată din cadre de beton armat şi zidărie, cu grinzi continue de fundaţii. Structura acoperişului este din lemn.

Învelitoarea casei este din ţiglă ceramică. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu piatră/gresie antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

2 Comments

  • precup florin spune:

    sunteti absolut fascinant cu „povestile ” dumneavostra descrise prin aceste superbe proiecte de vis !Sincere felicitari si numai bine va doresc.Regret ca situatia mea financiara nu-mi permite sa comand si eu o astfel de minunatie demna de ..1001 de nopti de dulci visari si confort de superbe si autentice motive de relaxare …sper ca romanii vor aprecia cum se cuvine arta,daruirea,migala si pasiunea Dumneavostra pentru frumos si national ,dar si pentru confort si bun gust autentic si functional.Mult succes in continuae va doresc !

Lasă un răspuns