Acest proiect a fost publicat în revista “Casa de Vacanţă”, în numărul din iulie 2013.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Arhitectura acestei case este inspirată din arhitectura grecească, şi se caracterizează prin câteva elemente specifice: pereţi albi, învelitoarea acoperişului din olane, cornişa destul de îngustă, ferestre mai mici şi mai puţine. Impresia generală de opacitate a casei este anulată pe una dintre faţade, aceea a terasei si loggiei, pentru a beneficia de priveliştea minunată pe care ne-o oferă marea.

Accesul în casă este evidenţiat de o copertină simplă. Holul de la intrare ne conduce către living şi bucătărie, acestea fiind deschise cu generozitate către terasă şi mare. Din dorinţa de a minimiza circulaţiile, am plasat casa scării de partea cealaltă a livingului. Tot din acest motiv, logia de la etaj are si rol de hol şi acces către dormitoare şi baie. Acest lucru se va cunoaşte pe de o parte în costurile de construcţie întrucât holurile sunt mult mai mici, iar pe de altă parte în plata impozitelor, întrucât terasa şi logia nu sunt încadrate ca suprafeţe utile.

Casa scării este închisă pe trei laturi cu un tip de cărămidă ornamentală cu goluri ce creează un perete cortină perforat foarte estetic. La etaj avem două dormitoare, unul pentru părinţi şi unul pentru copii, plus o baie comună. Dormitoarele sunt deschise către terasă şi mare, astfel încât locatarii să beneficieze la maxim de vecinătatea acesteia.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura casei este realizată din cadre de beton armat şi zidărie portantă, cu grinzi continue de fundaţii. Şarpanta acoperişului este din lemn. Pereţii parterului sunt termoizolaţi la exterior cu un strat de 10cm de polistiren expandat, apoi sunt acoperiţi cu tencuială şi vopsitorie albă. Învelitoarea casei este din olane. Soclul, accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală. Pardoselile interioare sunt placate cu parchet laminat în zonele uscate şi cu piatră antiderapantă în zonele umede.

One Comment

Lasă un răspuns