Acest proiect a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din octombrie 2013.

În acest articol vă prezint un alt proiect de casă situată pe un teren în pantă, de această dată latura lungă a casei fiind aşezată în lungul pantei. Această casă este mai generoasă, având trei dormitoare şi un birou. Regăsim de asemenea şi zona de beci ce poate fi accesat direct din exterior, sau de pe scara interioară, pentru mai mult confort.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Parter: hol, living, bucătărie şi loc de luat masa, baie, casa scarii, terasa, spaţiu tehnic

Etaj: hol, trei dormitoare, bai, dressing, spălător, cerdac

Stilul arhitectural al casei este inspirat din arhitectura neo-românească, cu o decoraţie bogată în elemente de lemn şi cu o volumetrie plăcută.

Accesul în casă se realizează dinspre lateral, pe una din laturile lungi ale casei. Din holul parterului se poate accesa livingul şi bucătăria cu locul de luat masa. Există de asemenea şi o debara pentru depozitarea alimentelor curente, aproape de bucătărie. Livingul oferă o foarte bună vizibilitate către exterior, respectiv către vale, fiind deschis către terasă. Bucătăria împreună cu locul de luat masa sunt la rândul lor plasate astfel încat să se deschidă către terasă şi vale, pentru a avea o privelişte cât mai bună către natură.

La etaj avem trei dormitoare, unul pentru părinţi cu dressing şi baie dedicate, şi două dormitoare pentru copii cu o baie comună şi spălător în care se poate monta o maşină de spălat şi se pot depozita materialele de curăţenie.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura casei este realizată din cadre de beton armat şi zidărie portantă, cu grinzi continue de fundaţii. Şarpanta acoperişului este din lemn. Pereţii exteriori sunt termoizolaţi la exterior cu un strat de 10cm de polistiren expandat, apoi sunt tencuiţi şi văruiţi în alb. Învelitoarea este din ţiglă ceramică. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală. Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu piatră antiderapantă în zonele umede.

 

One Comment

  • Ana spune:

    Este foarte frumoasa casa, si are si demisol. Casa scarilor interioara se pare ca are locul ei aparte iesit in afara suprafetei de locuit, o gasesc ca e o solutie practica. Dea altfel si balconul rotund drasupra sufrageriei este din nou o frumusete. Sint multe idei bune in casa asta.

Lasă un răspuns