Matei Brâncoveanu

 

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din iulie 2015.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: un antreu, un hol central, o cameră de zi, o bucătărie cu loc de luat masa si cămară, o terasă, un dormitor cu baie si dressing, două dormitoare şi o baie

În perioada interbelică stilul naţional de arhitectură, anume stilul neoromânesc, a fost folosit foarte mult, mărturie stând astăzi casele pe care le întâlnim în foarte multe localităţi, oraşe cât şi sate. Prin proiectul pe care vi-l aduc în atenţie în acest număr doresc să vă reamintesc frumuseţea acestui stil şi de faptul că este posibil să-l folosiţi şi dvs pentru casele pe care doriţi să le construiţi, având o casă care să vă placă şi cu care să vă mândriţi, fără a pierde din confortul modern.

Deşi casa arată extraordinar de frumos, aceasta facându-vă să credeţi că implicit este şi foarte scumpă, realitatea nu este chiar aşa: există şi soluţii mai economice, astfel încât o astfel de casă să nu vă coste decât aproximativ 10% în plus faţă de o casă urâtă de aceaşi mărime! Decizia vă aparţine.

Casa prezentată este relativ generoasă, având aproape 200mp construiţi ce includ pridvorul de la intrare şi terasa din spatele casei, o camera de zi de 34mp, o bucătărie de 17mp şi trei dormitoare.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea principală a casei este adăpostită de un pridvor generos şi cu prestanţă. Avem apoi un antreu cu rol de zonă tampon între interior şi exterior, după care urmează un hol central din care putem accesa atât zona de zi cât şi zona de noapte. În zona de zi avem cameră de zi cu un dinning generos, o bucătărie cu loc de luat masa şi cămară, iar spre spatele casei avem o terasă destul de generoasă ce poate fi accesată atât din camera de zi cât şi din două dintre dormitoare. Zona de noapte cuprinde trei dormitoare dintre care unul are baie proprie şi dressing.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura este realizată din cadre de beton armat şi zidărie cu goluri, cu grinzi continue de fundaţii. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramic sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu duşumele de lemn în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

13 Comments

Lasă un răspuns