07

Acest proiect de casă a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din iunie 2014.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: pridvor, hol, birou, living, bucătărie cu loc de luat masa, baie, camara, scară, terasă

Etaj/Mansardă: hol, dormitor matrimonial cu dressing si baie, două dormitoare, baie, balcon

O SCURTĂ DESCRIERE

Acest proiect l-am gândit ca pe o propunere personală pentru casele nou construite din piaţă ce se folosesc de culoare pentru decorarea faţadelor. Culoarea folosită de mine este bordo, pe care am asortat-o cu alb pentru tamplărie şi ancadramente, plus o învelitoare gri închis.

Casa în sine este mai mare faţă de ultimele trei proiecte, având mai multe camere şi mai spaţioase. O parte din etajul casei este de tip mansardă, iar o parte este etaj întreg. Livingul are o înălţime mai mare, aproape cât două niveluri.

Lucarnele de la mansardă şi zonele de etaj scoase în consolă, plus gama de culori folosită dau casei o prezenţă aparte.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Accesul în casă este scos în evidenţă prin pridvorul decorat şi balconul de deasupra sa. Holul de intrare crează un prim spaţiu tampon între exterior şi restul casei. Zona de living este impunătoare prin dimensiunile sale atât în plan cât şi pe înălţime. Bucătăria este potrivită ca dimensiuni şi este în conexiune directă cu cămara. Terasa din spatele casei poate fi accesată atât din bucătărie cât şi din living.

Etajul găzduieşte un dormitor matrimonial cu dressing şi baie proprii, alte două dormitoare pentru copii şi o baie comună.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura casei este realizată din cadre de beton armat şi zidărie, cu grinzi continue de fundaţii. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei este din ţiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică tip Gerard. Pridvorul şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu piatră naturală antiderapantă în zonele umede.

Lasă un răspuns