01

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din iunie 2017.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: pridvor, antreu, camera de zi, bucatarie cu loc de luat masa, trei camere de cazare cu bai dedicate, casa scarii, terase

Etaj 1: hol, trei camere de cazare cu bai dedicate, camera tehnica

Mansardă:  două camere de cazare cu băi dedicate, bibliotecă

Vă prezint în acest articol un proiect de pensiune gândit pentru o zonă montană, aspectul exterior în stil neoromânesc având influenţe ale arhitecturii de pe Valea Prahovei.

Pensiunea este împărţită pe trei niveluri, parterul adăpostind zona comună de zi pentru toţi oaspeţii, cu bucătărie, loc de luat masa, cameră de zi şi terasă comună. În holul de intrare şi casa scări este organizată şi o mică recepţie.

Camerele de cazare sunt organizate pe modelul camerelor de hotel, cu un hol de intrae, o baie şi un dormitor cu pat dublu. Fiecare dintre camere este gândită astfel încât să aibe o perspectivă frumoasă asupra peisajului, iar unele camere au şi terasă dedicată.

Arhitectura acestei clădiri este una specială, cu o volumetrie frumoasă din care se desprinde turnul de colţ rotund, cu terase şi balcoane tratate diferit în funcţie de poziţie şi nivel, cu elemente decorative din stucatură care să îmbogăţească aspectul general şi elemente de lemn care să creeze o legătură strânsă cu arhitectura locală.

Nivelul parterului este ceva mai ridicat pentru un plus de prestanţă şi pentru a prelua o diferenţă de nivel a terenului ce urcă puţin spre spatele casei.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura clădirii este din cadre de beton armat cu placi de beton armat peste nivele, şarpantă de lemn, zidarie eficientă termic şi termosistem la exterior.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă de beton care pentru anumite zone montane este mult mai potrivit. Accesul şi terasele sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

Lasă un răspuns