01

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din februarie 2017.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: pridvor, antreu, camera de zi, bucatarie, cămară,birou,  dormitor cu dressing si baie dedicate, baie, terase, o scară pentru acces la etaj;

Mansarda: hol, două dormitoare, baie, dressing;

Beci: scara de acces, hol, cramă, depozitare, spălătorie, cameră tehnică

Fiecare om are anumite dorinţe legate de casa pe care doreşte să o construiască, astfel încât să-i ofere confortul necesar şi să-l reprezinte. Iar dacă îşi doreşte o casă în stil neoromânesc, eu sunt arhitectul care poate transforma acele dorinţele în realitate şi mă bucur de fiecare dată cand rezultatul este primit cu încântare.

Stilul neoromânesc deşi reprezintă expresia arhitecturală a sufletului românesc, a fost pus la coşul de gunoi în perioada socialistă deoarece se dorea uniformizarea tuturor popoarelor socialiste şi se respingea complet ideea de identitate, de diferit. Din păcate această viziune asupra stilurilor istorice arhitecturale încă mai persistă la noi, dar am încredere în gustul şi judecata publicului larg care îşi va îndrepta atenţia tot mai mult asupra lui. Şi încă ceva: stilul neoromânesc nu este mort, nu este rigid şi nu este închistat în canoane. El este foarte flexibil, este deschis către noi manifestări şi îmbunătăţiri, este generos şi multicultural. El este frumosul nostru!

Proiectul pe care vi-l prezint în imaginile alăturate l-am gândit pentru o doamnă care visa la o casă a ei în care să trăiască şi să îmbătrânescă fericită alături de familie. Pentru această casă a găsit un teren potrivit, cu lacul Cernica în faţă şi o pădure în spate, departe de nebunia oraşului. Proiectul l-am gândit astfel încât să comunice cât mai bine cu natura înconjurătoare şi să fie o oază de linişte, confort şi frumuseţe pentru beneficiari. Casa este înconjurată pe trei laturi de terase generoase, iar la mansardă avem un cerdac cu deschidere spre lac: o privelişte de vis!

Mă bucur de fiecare dată când reuşesc să îmi aduc şi eu contribuţia la bucuria şi frumosul din viaţa oamenilor, prin proiectele pe care le fac!

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă se realizează printr-un pridvor la care se ajunge urcând jumătate de nivel, pentru a da masivitate casei şi a micşora costurile de construcţie (ale beciului).

Antreul se deschide către interior într-unmare “open space” cu rol principal de cameră de zi, plus bucătărie şi circulaţie. Tot la parter mai avem un birou situat în apropiere intrării şi un dormitor matrimonial cu dressing şi baie.

La mansardă avem două dormitoare, o baie comună şi un dressing.

Susbsolul completează fericit necesităţilr casei prin funcţiunile pe care le adăposteşte: cameră tehnică, spălătorie, cămară şi cramă. În subsol se poate ajunge atât pe scara interioară căt şi direct din exterior pe o scară şi acces dedicate.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura parterului şi mansrdei este realizată pe cadre de beton armat şi zidărie eficientă termic. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă ceramică sau ţiglă metalică cu acoperire de piatră. Accesul în casă, cerdacul şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

4 Comments

Lasă un răspuns