Acest proiect de casă a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din aprilie 2014.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: pridvor, hol, living, bucătărie cu loc de luat masa, două  dormitoare, baie, cerdac

Continui cu acest proiect o miniserie de case mici: este vorba de o casa desfăşurată doar pe parter, cu trei camere, în stil tradiţional românesc. Dacă dăm la o parte pridvorul şi cerdacul, vom obţine o casă de doar 85mp construiţi, în care avem tot confortul necesar pentru locuire. O astfel de casă o puteţi construi pentru preţul unui apartament cu 3 camere din Bucureşti!

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Accesul se realizează prin pridvor, creând în acest fel un prim contact plăcut cu această casă. Holul de intrare este puţin mai generos pentru ca trecerea de la exterior la interior să fie graduală şi confortabilă. Parterul găzduieşte atât zona de zi cât şi zona de noapte cu cele două dormitoare. Aşezarea zonei de zi este opusă intrării pentru a crea o zona de linişte şi intimitate, şi este deschisă către cerdac. Bucătări şi locul de luat masa pot fi separate de living sau nu în funcţie de gusturi şi nevoi. Cămara este destul de generoasă şi poate adăposti şi o centrală termică pentru cei care nu doresc încălzirea cu sobe de teracotă.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura casei este realizată din cadre de beton armat şi zidărie, cu grinzi continue de fundaţii.

Învelitoarea casei este din şindrilă. Pridvorul şi cerdacul sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu podea de lemn în zonele uscate şi cu piatră naturală antiderapantă în zonele umede.

20 Comments

 • Elisabeta spune:

  Buna ziua, aș dori din suflet o astfel de casa cu pridvor, cam la cât se ridică costul ? Mulţumesc și felicitări !

 • ovidiu soroaga spune:

  Cum sint dispuse camerele? Nu puteti sa puneti si o schita cu compartimentarea interioara, sau sa mi-o trimiteti pe mail? Multumesc

  • Adrian Paun spune:

   Buna ziua,

   nu public planurile deoarece am inceput sa fiu furat la greu! Daca doriti sa stiti mai multe despre un anume proiect va invit cu mare placere la mine la birou unde va pot da toate infomartiile necesare.

   Adrian

 • Ionut L spune:

  Buna ziua,
  In primul rand va felicit pentru tot ceea ce ati realizat.
  Doresc sa construiesc acest gen de casa traditionala romaneasca dar sa aiba zona cerdacului mai inaltata ( sa aiba de la sol cel putin 1 metru ).
  Ca si compartimentare as dori o bucatarie mai spatioasa ( care sa poata fi folosita si ca living ) cu 2 dormitoare si o baie.
  Sub bucatarie sa fie amplasat si un beci.
  Cat ar fi pretul proiectului ?
  Avand in vedere ca suntem doar 2 persoane ( fara a exagera in privinta suprafetei utile sau in cazul materialelor utilizate la construirea casei ) care poate fi costul estimat de executie ?
  Va multumesc anticipat.

 • Ioan GHIRA spune:

  Bună ziua, mă interesează casa „Țărăncuța”. Cam cat ar costa proiectul, dacă aș dori si o pivniță cu intrare exterioara? Mulțumesc, Ioan Ghira

 • Oana spune:

  Felicitari pentru proiecte! Sunt singurele case care imi plac in marea de constructii si proiecte din prezent. Intrucat privesc din perspectiva unei potentiale locuinte permanente, as avea, va rog, o intrebare:

  Credeti ca este posibil marirea proiectului cu inca doua incaperi, identice, „in oglinda” si suprafata aproximativ egala cu a camarii/baii (cel putin asa cum pare ea de pe desen), situate:
  – fie intre camara si dormitor, respectiv intre living si dormitorul matrimonial,
  – fie intre pridvor si dormitoare?
  (Intentia mea ar fi sa joace rol de birou (langa camara), deci implicand si un geam catre exterior si o usa de acces de pe hol, si de dressing, langa dormitorul matrimonial, deci fara geam si cu acces din dormitor?)

  Cu cat ar ridica pretul proiectului si costul estimat de executie?
  Va multumesc:)

 • Ana spune:

  Ati facut proiecte si in republica Moldova?

 • Cristiana Toba spune:

  imi place mult aceasta casuta. Din pacate terenul meu nu imi permite deschidere pe partea din dreata unde este vecinatatea cu alt proprietar. Se
  poate personaliza proiectul?

 • Constantin spune:

  Cat ar costa de construit o casa ca aceasta?

 • valentina spune:

  Va rog, daca este posibil, dati-mi urmatoarele informatii:
  – unde ar putea fi plasat un beci (probabil sub baie, dar trebuie o suprafata mai mare),
  – din ce material sunt confectionate ferestrele,
  – panta acoperisului pare prea lina pentru sindrila (probabil pentru zonele de campie unde bate vantul). Pentru a pastra proportiile, la o fundatie mai inalta si acoperisul ar trebui construit cu panta mai accentuata?
  – care este pozitia cosurilor de fum?
  Va multumesc.

  • Adrian Paun spune:

   – Beciul ar trebui accesat pe o scara, iar daca faceti aceasta scara din interior, va ocupa minim 5mp. Dvs decideti la ce renuntati pt aceasta scara, iar beciul daca il faceti va recomand sa il faceti mai mare.
   – feretrele pot avea tamplarie de orice tip, designul ar trebui respectat.
   – panta acoperisului se poate modifica in functie de localitatea in care plasati aceasta casa, pentru a respecta specificul locului.
   – un cos de fum l-am gandit pentru o soba sau semineu in living, daca se doreste asa ceva, iar celalalt este o gura de aerisire pentru o centrala ce se plaseaza in spatiul camarii.

   Adrian

Lasă un răspuns