Trei iezi cucuieti 01

Acest proiect de casă a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din noiembrie 2014.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: hol 10,3mp, living 23,5mp, bucătărie 12,4mp şi cămară dedicată 4,6mp, dormitor1 13,8mp, dormitor2 13,3mp, dormitor3   12,7mp, baie 7,5mp, grup sanitar 2mp, camera tehnică 2mp, terase 60mp

Totdeauna mi-au plăcut casele ţărăneşti pentru liniştea pe care o emană, liniile simple şi proporţiile plăcute, plus câte un mic detaliu ce mă fac sa-mi aduc aminte de casa bunicilor. Vă supun atenţiei un proiect de casă inspirată din casele ţărăneşti, ce încercă să aducă în plus confortul unei case moderne.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Accesul în casă se face printr-un mic pridvor cu rol de umbrire şi adăpostire de intemperii. Holul reprezintă coloana vertebrală a casei, în lungul căreia sunt aşezate toate functiunile şi care ne conduce prin casă în mod firesc dinspre intrare către zona de noapte, apoi în capăt zona de zi cu livingul şi bucătăria.

Livingul este despărţit de bucătărie printr-o compartimentare mobilă ce poate fi pliată/înlăturată în cazul în care avem nevoie de o lărgire temporară a spaţiului. Bucătăria are o cămară dedicată, foarte utilă gospodinelor.

Două laturi ale casei sunt înconjurate de terasă cu scop de umbrire în sezonul cald şi petrecere a timpului la adăpost de ploi sau soare.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura casei este realizată din cadre de beton armat şi zidărie, cu grinzi continue de fundaţii. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei poate fi din ţiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică tip Gerard sau şindrilă bituminoasă tip TEGOLA. Terasa este placată cu piatră naturală antiderapantă.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu piatră naturală antiderapantă sau gresie în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

30 Comments

Lasă un răspuns