Casa luna mai 05

Acest proiect de casă a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din mai 2014.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: pridvor, living, bucătărie cu loc de luat masa, grup sanitar, debara, scară, terasă

Mansardă: hol, două dormitoare, baie

O SCURTĂ DESCRIERE

Proiectul pe care vi-l supun atenţiei este un proiect ieftin de construit cu toate că oferă confortul unei case cu trei camere şi are un aspect plăcut. Pentru a realiza o casă ieftină fără a face compromisuri de siguranţă a structurii, trebuiesc făcute câteva artificii de proiectare ce se reflectă în confort. Trebuie meţionat că un preţ mic are trei aspect: preţul de construcţie, preţul de exploatare (facturi la gaze şi curent) şi preţul de întreţinere – ca la maşini, o maşină cu motor mare costă mult la achiziţie, tazele costă mult, consumul de combustibil este mare şi reviziile sunt scumpe. Deci se înţelege că o casă ieftină este în primul rând o casă mică. Apoi felul în care este organizată casa mai poate reduce din costurile de construire, repet, fără a face compromisuri structurale. O casa organizată pe două niveluri faţă de una pe un singur nivel (cu aceaşi suprafaţă desfăşurată) va costa mai puţin deoarece fundaţiile şi acoperişul scad la jumătate din suprafaţă. O casă cu mansardă în comparaţie cu o casă cu etaj întreg va fi mai ieftină deoarece nu mai avem placă deasupra etajului, iar acoperişul devine şi tavan şi parte din pereţi. Mai sunt şi alte elemente pe care le folosesc în scopul realizării unor case ieftine şi pe care vă invit sa le urmăriţi pe acest site.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Accesul se realizează prin pridvor, creând în acest fel un prim contact plăcut cu această casă. Din motive de utilizare cât mai eficientă a spaţiului am unit holul cu livingul, creând în acest fel un spaţiu multifuncţional. Parterul găzduieşte zona de zi cu livingul şi bucătăria. În spatele casei am plasat o terasă ce poate fi mobilată cu o bucătărie de vară, ca în imagini. La mansardă se găsesc două dormitoare şi o baie comună.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura parterului este realizată din cadre de beton armat şi zidărie, cu grinzi continue de fundaţii. Mansarda este realizată complet din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei este din şindrilă. Pridvorul şi cerdacul sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu podele de lemn în zonele uscate şi cu piatră naturală antiderapantă în zonele umede.

11 Comments

Lasă un răspuns