Acest proiect a fost publicat în revista “Casa de Vacanţă”, în numărul din mai 2013.

Proiectul publicat în revistă nu conţine şi partea de garaje, cămară,  spaţiu tehnic şi mansarda de deasupra.

Fiecare casă prezentată are o poveste a ei ce-i determină anumite particularităţi şi frumuseţe. Această casă am proiectat-o pentru un client ce a avut curajul de a-mi cere sa-i fac o casă care să arate ca o casă! Şi pentru a fi sigur că înţeleg cerinţa sa, ma luat de mâna şi m-a plimbat pe strazi, arătându-mi acele case care-i plăceau lui. Am recunoscut cu uşurinţa stilul său preferat şi am apreciat gustul său. Stilul este cel neoromânesc, stil asupra căruia am facut o scurtă prezentare într-unul din numerele trecute. Mi-a mai cerut ca viitoarea sa casă să aibe o cameră a bunicilor la parter şi să fie cât mai deschisă către natură. Am respectat cât am putut mai bine cerinţele sale, iar rezultatul vă las să-l apreciaţi singuri.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă se face prin intermediul unui portic ce dă prestanţă intrării şi totodată iniţiază ritmul de coloane ce se desfăşoară apoi pe latura casei orientată spre grădină, deschizând astfel zona de zi a casei către natură. Livingul şi bucătăria sunt separate dar cu legatură între ele, din ambele spaţii putând ajunge pe terasa acoperită de la parter, terasă ce poate acomoda un loc de luat masa sau poate fi o extensie a livingului, în perioada caldă a anului. Livingul, camera bunicilor si locul de luat masa au foarte multe suprafeţe vitrate ce permit o buna conexiune vizuală cu natura.

Casa scării ne conduce foarte uşor către etaj unde avem un dormitor mai pretenţios, cu baie şi dressing dedicate, plus alte două dormitoare deservite de o baie comună. Dormitoarele sunt mai opace, fiind lipsite de acele vitraje generoase din zona parterului, însă au terase generoase ce permit de asemenea o conexiune mai buna a casei/oamenilor cu natura.  Pe latura de nord casa este lipită la calcan de o alta casă mai mică, pe zona ce este marcată cu gri in Faţada 04.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura este din cadre de beton armat şi zidărie portantă, cu grinzi continue de fundaţii. Şarpanta acoperişului este din lemn. Pereţii sunt termoizolaţi la exterior cu un strat de 10cm de polistiren expandat, apoi sunt acoperiţi cu tencuială decorativă albă. Învelitoarea casei este din ţiglă ceramică. Porticul şi terasa sunt placate cu piatră naturală antiderapantă. Pardoselile interioare sunt placate cu parchet laminat în zonele uscate şi cu piatră antiderapantă în zonele umede.

2 Comments

 • oanaboldureanu@yahoo.com spune:

  Buna ziua, v-am admirat toate lucrarile. Sunt cu adevarat minunate! Ce pret are acest proiect, va rog? Si inca o intrebare, stiu ca pretul final pentru constructia unei case incepe de la aprox 400 eu / mp. Cu ce se inmulteste acest pret (suprafata utila, desfasurata sau construita)? Va multumesc!

  • Adrian Paun spune:

   Multumesc pentru aprecieri!
   Pretul final de realizare a casei se inmulteste cu suprafata desfasurata a casei: de ex daca avem o casa cu subsol, parter si etaj, fiecare avand 100mp, atunci pretul final al casei va fi de 400×300=120 000,0eu

Lasă un răspuns