04

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din noiembrie 2018.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Demisol: hol, cămară, depozitare, casa scării

Parter: pridvor, hol, camera de zi, bucătărie, trei dormitoare, baie, grup sanitar, cerdac

Mansardă: spațiu multifucțional

Luna noiembrie vina mai degrabă cu graba de a termina proiectele desfășurate pe anul în curs, iar pe șantiere cu dorința de a pune acoperișul pe casă, însă pentru cei care au așteptat până acum este o perioadă în care se pot informa în vederea unor proiecte viitoare.

Casa în stil neoromânesc pe care v-o prezint sper să fie un punct serios de plecare în ceea ce vă doriți să construiți, si am această speranță deoarece am căutat să pun cu bună măsură tot ce ar fi nevoie într-o casă, și un pic în plus!

Spațiul parterului conține tot ceea ce este necesar pentru locuire, fiind nu foarte mare dar destul de eficient gândit. Acest spațiu se extinde pe orizontală și verticală cu câteva funcțiuni ce completează benefic această casă. Astfel avem un subsol în care se găsesc spații de depozitare alimentare și nealimentare, plus o cameră tehnică, un pod ce poate fi folosit drept spațiu de joacă pe vreme rea, sau cameră de hobby, sau pur și simplu dormitoare, iar la parter casa se completează cu un atelier.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă este precedată de un pridvor construit pe structură de lemn pentru frumusețe și pentru referința la stilul tradițional (stilul neoromânesc are patru izvoare drept sursă de inspirație: stilul brâncovenesc, arhitectura tradițională, arhitectura culelor oltenești și arhitectura epocii lui Ștefan cel Mare). Intrând în casă suntem întâmpinați de un hol mai larg din care pleaca casa scării ce realizează circulația pe verticală, și un hol mai mic ce ne conduce pe orizontală cătra încăperile parterului. Holul mai generos de la intrare are rolul de a acomoda un mic dressing la intrare și a face fluidă trecerea de la spațiul larg exterior la spațiul casei, mai mic.

Regăsim la parter o zonă de zi de tip open-space, ce este deschis către cerdac, trei dormitoare, o baie și un grup sanitar.

De asemenea mai avem un atelier ce poate fi accesat direct de afară sau din interiorul casei.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Funațiile casei sunt de tip grinzi liniare de beton armat. Structura subsolului și a parterului sunt realizate din cadre de beton armat. Mansarda este realizată din lemn uscat și tratat.

Învelitoarea casei este din ţiglă ceramică. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

Lasă un răspuns