04

Acest proiect de casă în stil neoromânesc a fost publicat în revista Casa de Vacanţă, în numărul din august 2018.

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR PE NIVELURI

Parter: pridvor,  antreu, dormitory, cameră de zi, bucătărie, cămară, , baie, terasă, garaj, cameră tehnică

Mansardă: hol, două dormitoare, biro, baie.terase

Este vară, este cald, gândul ne zboară la vacanță sau chiar mergem în vacanță și am dori ca acestă vacanță să se poată prelungi cât mai mult. Prelungirea vacanței se poate face în mai multe feluri, dintre care eu vă fac o anume propunere prin casa pe care v-o prezint în acest număr al revistei, anume o casă în stil mediteranean așa cum poate unii dintre dvs. ați văzut prin Italia. Acesta este un stil arhitectural plăcut, odihnitor, cu o identitate istorică și culturală bogată și discretă, identitate care cred eu că ne inspiră aceste sentimente plăcute, pentru că ne regăsim în ele în mod conștient sau poate în subconștient, și pentru că pur și simplu ne plac!

Sunt foarte multe de acest fel construite în Bucureștiul interbelic, case mai mari sau mai mici, unele readuse la strălucirea de odinioară, altele suferind încă, dar toate de o calitate a arhitecturii foarte bună.

Casa pe care v-o prezint este o casă medie ca mărime, dar care caută să aducă un pic de frumusețe prin arhitectura sa în viața proprietarilor, dar și a zonei.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

Intrarea în casă este precedată de un pridvor ce se accesează din lateral și nu frontal. Intrând în casă ajungem într-un hol/antreu din care avem acces către principalele încăperi ale parterului.

Camera de zi este în directă legătura cu bucătăria, fiind despărțite de o ușă dublă glisantă ce permite conetarea sau separarea acestor spații în funcție de nevoi. Ambele au acces direct către terasă.

Accesul din casă către garaj și camera tehnică se face printr-o mică incăpere cu rol de cămară.

Scara unită cu spațiul livingului ne conduce către etaj unde avem un dormitor matrimonial cu dressing, un dormitor mai mic pentru copii și o cameră de hobby.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Funațiile casei sunt grinzi liniare de beton armat. Structura parterului și a etajului sunt realizate din cadre de beton armat. Șarpanta este realizată din lemn uscat și tratat.

Învelitoarea casei este din ţiglă ceramică. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

Lasă un răspuns