02

Povestea acestei case a început pentru mine în iunie 2015, când am fost solicitat să realizez design-ul de faţade pentru un proiect deja făcut, dar care nu muţumea beneficiarul din punct de vedere estetic. Stilul pe care îl dorea beneficiarul era stilul neoromânesc. Casa/proiectul aşa cum arăta m-a condus cu gândul la stilul mediteraneean datorită volumetriei şi pantelor acoperişului.  Într-un final am decis să realizez o combinaţie a celor două stiluri, exerciţiu pe care deja îl mai făcusem (de ex. Proiectul pe care l-am publicat in revista “Casa de Vacanţă” din februarie 2016). Combinaţia de stiluri se regăseşte la nivelul detaliilor ornamentale: am căutat acele ornamente care să fie potrivite ambelor stiluri. Casa în sine oferă confortul necesar pentru o familie, fiind de mărime potrivită, iar din punct de verede estetic am căutat să o fac placută şi surprinzătoare de oriunde ar fi privită, cu detalii diferite pe fiecare faţadă, dar în armonie cu întregul.

ÎMPĂRŢIRE INTERIOARĂ

La parter avem o zonă de zi foarte amplă foarmată din Camera de zi, bucătărie şi terasă. Mai există o camera de oaspeţi cu baie proprie, un dormitory matrimonial cu dressing şi baie, un garaj pentru o maşină şi o camera tehnică.

La etaj regăsim două dormitoare pentru copii, fiecare cu dressing, baie şi balcon.

Subsolul este partial, adăpostind o pivniţă, o camera pentru spălătorie-uscătorie si o camera de hobby.

MATERIALE DE CONSTRUCŢIE

Structura este realizată din cadre de beton armat şi zidărie cu goluri, cu grinzi continue de fundaţii. Şarpanta este realizată din lemn uscat şi tratat.

Învelitoarea casei este din ţiglă ceramică. Accesul în casă şi terasa sunt placate cu piatră naturală.

Pardoselile interioare sunt placate cu parchet în zonele uscate şi cu gresie/piatră antiderapantă în zonele umede.

Cu drag,

Arh Adrian Păun

16 Comments

Lasă un răspuns