Acoperiş cu căpriori la vedere

11058424_706829286106577_5335030592513862734_n

         Vă redau în rândurile de mai jos un articol foarte interesant scris de colegul meu, ing Gelu Malureanu.

          Am sa vorbesc despre un produs care nu stiu sa fi patruns pe piata romaneasca dar pe care l-am folosit in santierele din Italia cu 8-9 ani in urma.
Desi sint mai multi producatori eu am lucrat cu panourile celor de Brianza Plastica si anume panourile Isotec. Mi-au placut foarte mult si le-as folosi cu placere in continuare daca ar fi mai accesibile ca pret.
Este vorba despre panouri pentru acoperisuri cu invelitori din tigla , din spuma poliuretanica, cu diferite grosimi, aluminate pe ambele parti si cu profil metaliccu orificii de ventilare inoxidabil, de fixare al tiglelor. Se monteaza direct peste capriori, nu necesita astereala, modul de imbinare orizontala le face impermeabile. Pe rosturile verticale se etanseizeaza cu banda bituminoasa autoadeziva aluminata. Un acoperis pe care s-au montat astfel de panouri este deja impermeabil, pot foi considerate o a doua hidroizolatie. Cat despe termoizolatie nu cred ca sint dubii.
E bine sa stim ca domeniul constructiilor este mult mai bogat in optiuni decat credem noi.

ing Gelu Malureanu

Avantgarde Concept SRL

 

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533