Amenajare baie de apartament

Din cadrul unui proiect de amenajare a unui apartament realizat de mine, vă prezint în acest articol câteva detalii legate de amenajarea băii, care cred că ilustrează la scară mică ceea ce înseamnă o astfel de lucrare.

Apartamnetul este localizat in București, zona Lujerului, situat la etajul 9/10, și este format dintr-un hol de intrare, cameră de zi, bucătărie, dormitor și baie, având o suprafață utilă de 44mp.

Ideea de la care am pornit atunci când am amenajat acest apartament a fost de acomoda cât mai multe persoane (mai mult de cinci) și nevoile lor într-un spațiu atât de mic! Ca un pantof de femeie, mic pe din-afară și mare pe dinăuntru! Artificiile de care m-am folosit au fost urmatoarele: parchetul ca un covor continu ce se prelungește firesc in toate încăperile, culori deschise pentru pereți și mobilier, folosirea unui registru restrans de nuanțe de lemn (una pentru parchet și încă una pentru uși, plinte și mobilier), plus mobilier realizat pe comandă astfel încât să acopere nevoile și să nu încarce spațiul. În felul acesta apartamnetul nu pare încărcat cu mobilă și decorațiuni.

Baia are dimensiuni destul de mici, 160x190cm, motiv pentru acre am ales să folosesc o faianță albă (pentru a deschide spațiul cât mai mult), o oglindă foarte mare (din același motiv) și câteva elemente decorative de faianță pentru a sparge monotonia și a creea a compoziție ce leagă tot spațiul acestei băi. Am reușit să găsim și spații de depozitare, unul sub chiuvetă și unul deasupra rezervorului de WC incorporat. Chiuveta a fost alesaă de doamnă, o chiuvetă foarte frumoasă, din sticlă verde, produsă în Italia. Această chiuvetă m-a pus puțin în dificultate deoarece culoarea ei nu se potrivea cu restul nuanțelor din baie, însă i-am găsit în final ceva care s-o integreze și chiar mai mult, s-o facă specială: vedeți în imagini!

About admin-QAZ325Q

0742 081 533