DSC_0445

Vă prezint în acest articol o clădire extraordinar de frumoasă din Slatina, fostă filială BNR Oltenia. Această clădire mi-a fost semnalată de către o cititoare, d-na Corina Monea.

Clădirea în stil neoromânesc a fost „construită în anul 1908 şi a fost declarată monument istoric din anul 2004. Clădirea a intrat în patrimonial Primăriei Slatina în anul 2006. Iniţial, imobilul   a fost ocupat de cea mai reprezentativă bancă din municipiu – Banca Uniunii Agricole, Comerciale şi Industriale. Ulterior, aici a funcţionat Sucursala Olt a Băncii Naţionale a României până în septembrie 2000, când filiala olteană a fost desfiinţată. Din acest an, aici a funcţionat Biroul Electoral Judeţean în perioada diferitelor scrutine electorale.
adev.ro/no1cnz

 

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533