Bucătării rustice

Country French Kitchen

Bucătăria este de obicei nucleul central al casei, acolo petrecându-ne cea mai mare parte a timpului. Nu este doar locul pentru a pregăti și a găti mâncarea – este de asemenea locul în care ne primim oaspeţii şi luăm masa în familie. Design-ul rustic are nevoie să acomodeze aceste activități, motiv pentru care reamenajările sunt mai populare decât oricând. Chiuvete şi cuptoare rustice sunt obiecte tot mai des întâlnite, în timp ce dulapuri personalizate și blaturi de piatra naturală sunt componente cheie ale unei bucătări rustice.

Folosirea materialelor este cheia realizării unei bucătării rustice. Folosirea unei pietre naturale sau a unui lemn natur pentru blaturi dă o nota de eleganţă, pe cand cele de inox sau pal melaminat reprezintă viceversa. Pardoseala poate fi din parchet sau mozaic ceramic, sau chiar piatră naturală (evitaţi gresia), faianţa poate fi în stil rustic, sau puteţi folosi cărămidă, sau chiar un placaj de piatră naturală. Mobilierul trebuie să evidenţieze lemnul, lacuit sau vopsit, iar pentru aparatele electrocasnice (cuptor, plită, hotă) se găsesc multe modele în stil rustic.

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533