IMG_20150217_144154

Plimbându-mă cu treburi prin Bucureşti în zona Calea Moşilor, a trebuit să caut un loc de parcare pe o străduţă lăturalnică şi astfel am descoperit cu totul întâmplător o casă deosebită în stil neromânesc, anume Casa Alexandru Dimitriu, situată pe strada Episcopul Radu.

Este declarată Munument de Arhitectură şi aflăm de pe plăcuţa de identificare că proprietarul, de profesie tinichigiu ornamentist, a realizat decoraţiunile metalice pentru numeroase clădiri publice, religioase şi particulare din ţară, printre care Ateneul Român, Palatul Patriarhiei, Palatul Fundaţiei Regale Carol I, Gara de Nord, Palatul Culturii din Iaşi, Palatul Sturdza din Miclăuşeni, ş.a. La casa sa, ca semn distinctiv pentru breasla meşterilor fierari din care făcea parte, a aşezat pe acoperiş statuia de 3,5m a unui cavaler în armură ce ţine în mână un ciocan.

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533