Casa Calistrat Hogaş, Roman

DSC_0656

Casa Calistrat Hogaş din Roman este actualmente muzeu, clădirea fiind încadrată ca monument istoric. Ea datează din anii 1897, proiectul fiind semnat de  arhitectul Costantin Băicoianu împreuna cu doi arhitecţi italieni, Villa şi Fantoni şi a fost construită de o echipă de meşteri italieni şi români.

Stilul arhitectural este de inspiraţie germană cu uşoare influenţe neoromâneşti (era perioada în care stilul neoromânesc abea se forma) pe care le observăm de exemplu la coloanele pridvorului.

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533