Casa Cantuniar, arhitect Henrieta Delavrancea

Vila Cantuniar

Prin intermediul vilelor Stork din articolele precedente am făcut un salt din Bucureşti în Balcic.

Vă propun propun o nouă paralelă de acest fel prin intermediul unei arhitecte de această dată, Henrieta Delavrancea (n. 19 octombrie 1897 – d. 26 martie 1987), ce a fost una dintre primele arhitecte din București. Henrieta Delavrancea a fost fiica lui Barbu Ștefănescu Delavrancea și soră a scriitoarei și pianistei Cella Delavrancea. Alături de Horia Creangă, George Matei Cantacuzino și Octav Doicescu, face parte din generația de arhitecți care a avut o contribuție importantă la formarea școlii de arhitectură modernă românească. Mai multe detalii despre Henrieta Delavrancea aflaţi aici.

În acest articol vă prezint o reşedinţă interbelică din Bucureşti, Casa Cantuniar (astăzi sediul ambasadei Venezuelei), proiectată de arh. Henrieta Delavrancea. Vor urma alte reşedinţe proiectate de dânsa pe malul Marii Negre, la Balcic.

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533