Casa cu baobabi

Casa cu Baobabi

De curând mi-am decorat biroul cu patru desene realizate de prietenul meu Ionuţ Olaru, desene dintre care vreau să vă prezint în acest articol pe cel intitulat „Casa cu baobabi”.

„Casa cu baobabi face parte dintr-o serie de ilustratii digitale ce isi propune sa ofere privitorului un prilej de linistite, bucurie si relaxarea vizuala. Casa cu baobabi este locul de vacanta in care te retragi cand esti obosit si apasat de cotidian. Ea se afla situata pe o insula plutitoare departe de orice sursa de zgomot si poluare vizuala. Are un accent rustic prin culturile din spatele casei dar in acelasi timp ofera si un prilej de contemplare prin bancuta si felinarul din coltul din stanga al desenului. Prin masivitatea lor, baobabii ofera perspective ample asupra lumii pentru cei dornici de asemenea inaltimi. Imi place sa vad in casa cu baobabi, gradina lui Monet, in care pictorul se retragea, admira, picta si descoperea natura din jurul lui. Va doresc plimbari fericite si creative prin insula cu baobabi.” – Ionuţ Olaru

Eu am îndrăgit aceste desen deoarece am creat o poveste personală în jurul acestui desen pe care am numit-o mai simplu ” Casa Constanţa”. Unul dintre proiectele la care lucrez momentan este situat pe o culme de deal, la care se ajunge urcând pe un drum mărginit de vegetaţie abundentă. Desenul realizat de Ionuţ m-a făcut să mă gândesc imediat la acel loc şi cred că frumuseţea desenelor lui constă şi în acest fapt, anume că dincolo de povestea autorului ne putem crea şi noi povestea noastră în jurul imaginilor sale!

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533