Casa de oaspeţi a Palatului Mogoşoaia

Casa de Oaspeţi 05

Această Casă de Oaspeţi a fost construită de Nicolae Bibescu mai târziu, între anii 1860-1880, şi a fost numită iniţial Vila Elchinghen. În perioada socialistă a fost Casă de Creaţie a Uniunii Scriitorilor, iar în prezent găzduieşte un centru de conferinţe cu două săli, un restaurant şi câteva camere de cazare.

Această Casă de Oaspeţi se armonizează cu restul ansamblului construit cu aproximativ 150 de ani înainte, urmărind stilul arhitectural iniţial şi materialele folosite. Detaliile folosite sunt mai puţine, subordonându-se Palatului, deşi prin mărime îl depăşeşte:

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533