IMG_0408

Despre Casa Iacomin nu am găsit informaţii legate de istoria sa, cine a fost comanditarul, cine a fost arhitectul şamd, ci doar o scurtă notă legată de anul în care a fost construită, 1925.

Stilul neoromânesc respira parcă prin fiecare trăsătură a acestei case, aparent simplă datorită decoraţiilor (nu avem deoraţii în stucatură cu motive geometrice sau florale, ci doar câteva chenare), dar cu o volumetrie frumoasă şi echilibrată. Avem un volum ce sugerează turnul deasupra salonului de la parter şi care se termină cu un acoperiş cu o pantă mai mare; un cerdac deasupra intrării ce iese puţin în exteriorul faţadei principale; o mică încăpere anexă in lateralul salonului la parter: toate aceste detalii crează un joc volumetric plăcut, frumos.

Elementele decorative sunt simple cu execepţia câtorva elemente de lemn: uşa de la intrare, uşa salonului de ieşire pe tarasă, copertina de deasupra acesteia, plus alte câteva elemente.

Sper să vă opriţi câteva minute în faţa acestei case când aveţi drum prin Câmpulung Muscel!

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533