DSC_0073

În urmă cu câteva zile am descoperit datorită unui client, un alt colţ minuat de ţară şi câteva case dintre care vă prezint acum o casă în stil neoromânesc cu un detaliu care m-a surpins în mod plăcut!

Stilul neoromânesc al casei se poate identifica foarte uşor din volumetria casei, în care elementul turn este evidenţiat, adăpostind intrarea principală, pantele acoperişului şi elementele decorative (cornişa care este cea mai elaborată, pridvorul cu coloane de piatră, ancadramentele de uşi şi ferestre, medalioanele de pe faţadă).

Detaliul suprinzător este fereastra în formă de ceainic, o formă specifică stilului art-deco, dar care este tratată în stil neoromânesc!

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533