DSC_0242

Vă prezint în acest articol o casă din Câmpina în stil neoromânesc, despre a cărei istorie nu am gasit nimic, dar presupun că a fost proiectată de Ion Mincu sau un discipol al său, datorită stâlpilor de lemn de la etaj, care sunt asemănători cu cei de la „Casa Doina / Bufetul de la Şosea” şi cei de la „Casa Pionierilor” din Galaţi.

Din punct de vedere al expresiei arhitecturale, este de remarcat faptul că decorurile sunt foarte sumare, mai mult adâncite în grosimea zidurilor, decât ieşite în esterior.

Volumetria este foarte prestantă, cu un joc plăcut din care nu lipseşte turnul cu foişor. Balconul/cerdacul de la etaj, ce se întinde pe doua laturi ale casei, aduce casei nota de eleganţă care înnobilează întreaga clădire.

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533