DSC_0484

În Piaţa Dorobanţi din Bucureşti am descoperit de curând o casă extraordinara renovată parţial şi care poate din acest motiv trecea până acum un pic neobservată.

Stilul arhitectural îmi este greu să-l definesc deoarece are câteva trăsături ce mă duc cu gândul la arhitectura germană, bavareză: acoperişuri în două ape, elemente de lemn masive (chiar exagerat de masive, cum ar fi cei patru stâlpi de la colţurile pridvorului), masivitate a clădirii evidenţiate prin anumite detalii. Pe de altă parte există elemente decorative specifice stilului neoromânesc şi brâncovenesc, cum ar fi panourile traforate de la balustrada pridvorului, elementele decorative de deasupra ferestrelor parterului (cu viţa de vie) şi cornişa (plasată la baza acoperişului).

Deşi arhitecteul a făcut uz de aceste două stiluri, clădirea în sine este foarte armonioasă, iar renovarea ei o pune în valoare!

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

0742 081 533