20160603_115910

Vă prezint în acest articol o casă în stil neoromânesc din Râmnicu Vâlcea.

Deşi este o casă de dimensiuni mici, totuşi are o prestanţă deosebită datorită elementelor de decor, care în mod paradoxal nu deviază spre kitch. Vă rog să observaţi ancadramentele de ferestre, cu coloane şi arc proeminent ce sugereaza un bosaj de piatră. Apoi cornişa este şi ea faorte bine tratata. Pe una dintre faţade, intre două ferestre, se află un element decorativ, ca o cruce greacă (cu toate cele patru laturi egale). Imaginile nu au rezoluţie foarte mare şi nu+mi dau semama daca este vorba despre un simbol al unei bresle, un însemn nobiliar, sau este vorba despre altceva.

Imaginile au fost realizate şi oferite de dl. Ovidiu Anicescu.

About Adrian Paun

Sunt un tânăr arhitect interesat de proiectarea şi promovarea arhitecturii de calitate. În realizarea proiectelor de arhitectură am o abordare foarte pragmatică, plecând de la util şi ajungând apoi la frumos. Partea utilă cuprinde aspecte legate în primul rând de cerinţele clientului, apoi de confort, mediu înconjurător, eficientizarea costurilor, soluţii tehnice optime, ş.a. Partea frumoasă a proiectului se regăseşte în stilurile arhitecturale din care mă inspir, în special stilul tradiţional românesc şi stilul neoromânesc, dar nu numai.

One Comment

  • Staicu spune:

    Va multumesc pentru fiecarea articol. Sunt in prezent la constructia unei case in stil neo-romamanesc. Sper sa -mi reuseasca. Doresc sa va trimit imagini in prefinalizare
    Va admir fiecare lucrare.
    Cu respect,
    Adriana Staicu

0742 081 533